Kampfiksing i Norge
Written by oddsfather    Wednesday, 05 December 2012 13:38    PDF Print E-mail

Kampfiksing i Norge førte til at politiet slo til mot gamblermiljøet i Sverige.

kampfiksing i Norge

 

I forbindelse med kampfiksing i Norge og norsk fotball, har norsk og svensk politi pågrepet to personer i en aksjon mot gamblermiljøet i Sverige.

Politiaksjonen i Sverige ble gjennomført i samarbeid med etterforskere fra Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt mandag.

– Vi har gått til dette skrittet (bedt om bistand fra svensk politi) fordi vi en periode har hatt mistanke mot personer i Sverige, sier politiadvokat Christian Stenberg til NTB.

De to personene som mandag ble pågrepet er løslatt etter avhør, men fortsatt siktet i saken.

– Ja, de har fortsatt status som siktet. Alle vilkårene for å kunne varetektsfengsle dem var ikke til stede, sier Stenberg.

Han forteller videre at politiet fortsetter etterforskningen med gjennomgang av bevisene de samlet under aksjonen i Sverige. Stenberg ønsker ikke å opplyse om hvor i landet aksjonen ble gjennomført.

De nye pågripelsene er de første i kampfiksingssaken siden 19. oktober. Totalt er ni personer, deriblant tre Follo-spillere, to Asker-spillere og en tippekommisjonær, siktet i saken.

Bakgrunnen for saken er blant annet mistenkelige resultater i 2.-divisjonskampene Østsiden – Follo og Frigg – Asker, som ble spilt i juni.

 

Fakta om kampfiksing i Norge

* 8. juli 2012: 1.-divisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt på bakgrunn av mistanke om resultatmanipulering. Kampen ble omberammet til 18. juli. HamKam vant 1-0.

* Norges Fotballforbund (NFF) varslet at det også ville ettergå tips tilknyttet kamper i 2. divisjon. En av disse kampene er Østsiden – Follo, som ble spilt 24. juni, basert på tips fra Follo.

* 2.-divisjonslaget Asker har også kontaktet NFF om sin bortekamp mot Frigg 24. juni. Asker tapte 1-7. Klubben syntes resultatet var så spesielt at forbundet burde varsles.

* Mandag 9. juli anmeldte NFF saken til politiet og hadde møter med aktuelle klubber.

* Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, uttalte at det sannsynligvis er snakk om organisert kriminalitet.

* Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) varslet samme dag at kulturdepartementet sammen med NFF og Norsk Tipping skal sette i gang arbeidet med en nasjonal handlingsplan mot kampfiksing.

* 10. juli: Politiet gjennomførte de første avhørene i saken. Politiet opplyste at ingen var blitt siktet i saken, og at de foreløpig ikke hadde noe konkret å bygge saken videre på.

* 11. juli: Oslo-politiet pågrep en Follo-spiller i 20-årene. Han ble siktet for heleri og for å ha mottatt utbytte/penger fra kampfiksing. Han ble senere løslatt.

* 12. juli: Politiet opplyste at de fortsatt hadde fem-seks mistenkte i saken og mye tydet på at det kunne komme mye siktelser.

* 13. juli: Oslo-politiet gikk til pågripelse av en 23 år gammel Follo-spiller og en 22 år gammel Asker-spiller. Sistnevnte skal ha relasjon til en spiller i Follo. Begge ble brakt inn til avhør og siktet for samme forhold. Det kom også fram at ytterligere én Follo-spiller er siktet i forbindelse med et vitneavhør tidligere i uken, slik at saken omfatter fire personer.

* 14. juli: Follo-trener Hans-Erik Eriksen innrømmet å ha vært involvert i ulovligheter knyttet opp mot samme miljø som etterforskes i kampfiksingssaken.

* 26. juli: En tippekommisjonær i Oslo ble siktet i saken.

* 27. juli: Den siktede tippekommisjonæren ble i Oslo tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

* 9. august: Den siktede tippekommisjonæren løslates fra varetekt.

* 4. oktober: Påtalemyndigheten henlegger saken mot Follo-trener Hans-Erik Eriksen.

* 13. oktober: Follo sikrer seg opprykk til 1. divisjon.

* 16. oktober: Oslo-politiet opplyser at en ny person er pågrepet og siktet for medvirkning til grov korrupsjon og grovt bedrageri overfor Norsk Tipping. Personen er mistenkt for å ha bidratt til å betale de aktuelle mistenkte/siktede spillerne i saken. Politiet utelukker ikke nye pågripelser. Ifølge politiet peker bevisgrunnlaget i saken i retning av at oppdragsgiverne for kampfiksingen har tilhold i Sverige.

19. oktober: En ny Asker-spiller er siktet for medvirkning til grov korrupsjon, grov utroskap mot egen klubb og medvirkning til grovt bedrageri overfor Norsk Tipping.

3. desember: Oslo-politiet gjennomførte sammen med svensk politi en aksjon mot gamblermiljøet i Sverige. Denne ledet til to nye pågripelser i saken. De pågrepne ble løslatt etter avhør, men er siktet i saken.

NTB)

Last Updated ( Wednesday, 11 September 2013 00:01 )
 
Alders grense 18+Top 50 Betting Sites - Oddsfather