Free Streaming Asian odds statistics Partners Top50

WOULD YOU LIKE TO WIN MORE?

Sign up for the VIP Picks from Oddsfather

 

Intervju med en oddssetter fra Norsk Tipping
Written by oddsfather    Saturday, 04 February 2012 11:41    PDF Print E-mail

nors tipping oddsDe fleste sportsinteressete har et forhold til odds satt opp av Norsk Tipping.

Vi bestemte oss for å kikke litt under panseret til Hamar-bedriften og fikk intervju med en av de mange oddssetterne som jobber der. Ole Jonny Sundt var mannen og kunne blant annet avsløre at det er vanskelig å styre unna personlige preferanser.

Arbeidshverdag
Der de aller fleste av oss kommer på jobb en eller annen gang mellom syv og ni, og kan gå hjem tidsnok til å rekke middagsluren klokka fem, så er hverdagen for en oddssetter noe annet, forteller Sundt.

- Det er på ingen måte en typisk åtte til fire hverdag, men derimot en livsstil, hvor skillet mellom jobb og fritid er relativt begrenset. Man «skrur» egentlig aldri av.

Nå er det selvfølgelig ikke bare oddssettere som tar med seg jobben hjem, så spørsmålet er om det finnes stille perioder?

- Jobben er litt som en never ending story. En evig strøm av objekter skal vurderes, og selv i de stilleste perioder på sportsfronten, finnes det alltid kamper eller eventer som skal oddssettes.

 

Ikke det at Sundt klager:

- Samtidig er det viktig å påpeke at man er privilegert som har dette som jobb, og har muligheten til å drive på med hobbyen sin som arbeid.

 

Mange timer foran tv-apparatet
Der andre må argumentere hardt for at man skal prioritere å se en midtukekamp i ligacupens innledende runder, så kan Sundt unnskylde seg med at det er jobb:

- Det blir mange timer foran TV-skjermen, men som sportsidiot ville man trolig sett like mye, om ikke mer, dersom man ikke hadde hatt det som jobb. Uten en iboende interesse for sport, ville man nok ikke holdt ut i jobben mange ukene.

 

Dette bestemmer oddsen
Hva er det viktigste faktorene å vurdere når man skal sette odds på en kamp?

- Det er mange forskjellige faktorer som til slutt danner grunnlaget for oddsen. De største selvfølgelighetene er jo såklart form, skadesituasjon, motivasjon, osv. Samtidig handler det også mye om markedsforståelse og «feel» for hvor pengene kommer, og i hva slags risiko vi ønsker å ta på enkelte objekter.

 

Norsk Tipping synes det er vanskelig med MGP.Norsk Tipping synes det er vanskelig med MGP. Foto: Scanpix

Slutten av sesongen er vanskeligst
Hvilke idrettsarrangement er det vanskeligst å sette odds på?

- De største utfordringene dukker ofte opp på slutten av sesongen i de forskjellige ligaene, der noen MÅ ha poeng for enten og få en bestemt plassering som gir spill i Europa, og andre for å overleve i divisjonen. Det evigvarende spørsmålet er om motivasjon slår klasse. Det får vi ofte testet i disse periodene.

Slik vi oversetter det på Sportspill.no betyr det at det kan ligge muligheter mot slutten av ligaene, men det er ikke bare det som er vanskelig for en sportsidiot:

- Ellers er jo underholdningsspill som f.eks Melodi Grand Prix og «Skal vi danse?» utrolig utfordrende.

 

Skala på odds
Det har lenge vært mye diskusjon rundt oddsen hos Norsk Tipping, så vi spurte rett ut om hvilke skalaer som brukes i forskjellige kamper.

- Vi varierer fra 80 til 90 prosent teoretisk tilbakebetaling på våre objekter, hvor hovedvekten av objektene befinner seg i sjiktet 85-87%.

 

Foto: Alf Ove Hansen

Personlig preferanse
Som fotballfans vet vi selv at det er vanskelig å ikke bruker hjertet når man tipper, men hva med hvis man skal sette oddsen?

- Oddssetting er jo en subjektiv vitenskap, men det er jo klart at man lar seg farge noe av sine personlige preferanser. Det er for så vidt ganske naturlig ettersom man ser disse lagene mest, og sånn sett har stor kunnskap om dem.

For Sundt betyr det at et lag kanskje har vært utsatt for ekstra subjektiv oddssetting:

- Likevel tror jeg nok at de av kundene våre som har spilt på mitt favorittlag HamKam de siste årene, har fått dårligere betalt enn de skulle. Kanskje tvert imot, ettersom jeg er mer kritisk til dem, enn mange av de andre lagene.

 

Unngå for mange kamper
Har så oddssetteren et tips til hvordan han skal slås?

- Min oppfatning er at mange av kundene spiller seg litt bort ved å spille både fire og fem kamper sammen på en flat kupong. Dette gir selvfølgelig en pen odds om det skulle gå inn, men det er samtidig svært vanskelig å treffe med så mange kamper. Det finnes mange forskjellige strategier, men om man skulle gi et konkret tips måtte det være å holde seg til et færre antall kamper, eventuelt spille systemspill.

Hvor ofte gjør dere feil, altså setter en for høy odds i forhold til hva det burde vært?

- Oddsmarkedet er svært dynamisk, og er i kontinuerlig endring. Et eksempel kan være Europa League, hvor mange av de største lagene ofte kan stille et lag som er langt svakere enn det man på forhånd hadde trodd. Vi setter odds på disse kampene mandag, og forutsetningene kan ha endret seg mye før kampstart torsdag. Det er viktig å være ydmyk overfor det man har gjort, og dersom man befinner seg fullstendig i utakt med markedet, må man selvfølgelig gå igjennom objektet på nytt å se om det er enkelte «blindsoner» man ikke har vært klar over ved første gangs oddssetting.

Hvor ofte justeres oddsen på Langoddsen-programmet?

- Dette avhenger av mange forskjellige faktorer, men en endring gjøres utfra forretningsmessige hensyn.

 

Leverer tippekupong selv
Sundt spiller selv, men ikke mot seg selv:

- Som oddssetter har jeg ganske opplagt ikke lov til å spille på oddsen. Behovet er heller ikke så stort, ettersom jeg i praksis spiller mot kundene våre hver dag. Med tanke på risikobildet kan enkelte kvelder være veldig spennende, og noen kamper har vært ulidelig spennende.

Det betyr ikke at det ikke blir levert noe spill i det hele tatt:

- Samtidig koser jeg meg med Tippekupongen, der jeg i likhet med resten av tipperne jakter 12 rette og bonuspotten tre ganger i uka.

 

 

 

Fra: nettavisen.no

 
Alders grense 18+Top 50 Betting Sites - Oddsfather